Debatt: November är en självmords-månad

När jag såg blogg.se startsidan så ser jag att det är en debatt med rubriken "November är en självmords-månad" självklart klickade jag mig vidare på den länken och kom in HÄR och jag har nog aldrig sett på maken. Okej, det är klart att alla få har sin egen åsikt, men när en människa skriver på detta sätt så kan jag inte bli annat än upprörd och såg i efterhand att det inte bara va jag som reagerat på det hon skrivit, vissa tänker sig verkligen inte efter då dom skriver om sådana jobbiga saker.

Citerar henne: "Min åsikt är den att jag tycker det är så fruktansvärt själviskt att ta livet av sig. Det enda man kan ha i huvudet är sig själv. Ja självklart mår personen dåligt, annars hade den inte tagit livet av sig. Men.. Vad i helskotta tänker hon/han med? Lämnar ALLT bakom sig. Vänner, familj, skola, jobb osv.. Jag säger inte att jag tycker det är fel, eller jo, det gör jag visste."

Jag vart så upprörd då jag läste detta, hur man kan skriva om en sådan sak på detta klumpiga sätt, hon måste ju själv fatta att folk blir upptörda, och självklart så kommenterade jag hennes inlägg !

Jag skrev så här
: "Alltså shit e det enda jag kan säga, så här säger bara en människa som inte vet ett piss om detta med depression !

Personer som mår så dåligt att dom tar sitt liv har oftast mått dåligt lääänge å kämpat å kämpat å kämpat just för andras skull, men tillslut så tar ju den orken slut å dom orkar inte kämpa mer. det måste du väl fan fatta. Eller hur länge ska nån kämpa enligt dig för att dej ej ska bli själviskt ? Hur mycke ska en människa själv behöva lida för att tänka på andra istället för på sig själv ?  Och folk som tar livet gör ju antagligen inte de för att skada sina nära å kära utan dom gör de för att dom ser ingen annan väg ut !

Innan du skriver om något sådant allvarligt så kanske du ska ha lite mer koll på ämnet, tänkt på de till nästa gång då du tar upp nå ämne som kan såra folk på olika sätt ! ! !
"

Efter jag skickadade iväg denna kommentar till denna tjej så ser jag att det va andra som tagit illa vid sig, men sen så fanns det även dom som höll med, men som sagt alla får ju självklart ha sin egen åsikt om saker och ting, men när det gäller ett sådant starkt ämne så ska man nog tänka sig efter vad man skriver. 

Varför just jag tog så illa vid mig är bla. för att jag har en nära vän som tog livet av sig 2005 och jag vet om att han kämpade in i de sista, och sen tog jag väl oxå åt mig för att jag har själv levt i djup depression nu i flera års tid, men mer än så vill jag ej gå in på för det är för privat för att skriva om så här öppet.

Nu vart det åter igen ett långt och djupt inlägg, men kände att jag va tvungen att skiva av mig, vart så sjukt upprörd pga. det den där tjejen hade skrivit, fattar inte hur folk har mage att skriva så !? Och fattar ännu mindre hur det där inlägget kunde komma på blogg.se:s startsida !? hmm .. Någon som håller med mig !?

PS. Varför godkänner hon ej min kommentar !? hmm ..







28 Kommentarer


sara

http://lifeofdanni.blogg.se/2009/november/arets-bloggkandidater-ar.html#comment

rösta på mig <3

Min blogg heter Sara W http://wiikluunds.blogg.se

» http://wiikluunds.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 15:26:51
Miss Lovlie

Det är nog omöjligt att sätta sig in i huvudet på någon med en depression om man aldrig varit där själv - tyvärr. Jag tycker inte att det är konstigt att hon har den åsikten för har man aldrig mått dåligt går det faktiskt inte att förstå. Men om man aldrig har varit deprimerad tycker jag inte heller att man ska skriva något om det. Ungefär som om jag skulle skriva om hur det är att ha barn fast jag aldrig har haft det.



Jag är deprimerad, men har tagit mig upp en bra bit.

» http://www.metrobloggen.se/5221lovlie ~ 2009-11-02 - 15:46:04
qb

jodå det är bra med mig :)

» http://angelacaroline.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 15:50:21
Emma

Vad gör du'?:)

» http://fotonavemma.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 15:51:38
simone

Det inlägget gjorde mig så jävla förbannad. Hur fan kan man sitta där som en glad pingla och påstå att det är egoistiskt och idiotiskt av en att välja att ta sitt liv?



Fyfan, den kvinnan skulle suttit i min bästa väns sits som valde att lämna livet, den kvinnan skulle sutiit I MIN sitsa som hade självmord som utvägar många gånger. Hur i helvete tänker man. Jag blir så jävla förbannad!! Nu ska jag göra ett eget inlägg om detta bara för det!

» http://fattybom.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 15:59:16
Mli

Härligt :D

Jo de är rätt bra!

ÅHH! :O Så sjukt dumt skrivet! Håller verkligen med om de du skrev på din kommentar! Fattar inte hur man kan säga något sånt, de finns faktiskt många som blir sjukt kränkta av det! Jag har själv suttit i den sitsen/sitter i den sitsen, och jag har haft kompisar som har försökt ta självmord! De är ingen själviskt av dom eller nåt! Man bestämmer själv över sitt liv, och om man inte orkar längre och de är den ända lösningen så kan ingen säga att det är egoistiskt gjort eller nåt! ÅHH så frustrerande!!

» http://emeliediesel.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 16:29:38
Simones

sV: Jaa, tack och detsamma! :D



Jo, alla har ju sina åsikter alltså, men det är "kul" att se sin vinkel på saken :)

» http://fattybom.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 16:48:49
Classy

Jag håller med dig helt och hållet om det du har skrivit, dessa människor vet helt enkelt inte om hur det är att må dåligt eller att vara deprimerad. Självklart är det inte kul att bli lämnad av någon man älskar, men den personen gjorde det av skäl som vi andra kanske inte förstår. Ingen borde få må så dåligt att det leder till att de inte vill leva längre, dock förekommer det så ofta. Å då kanske man bör acceptera dennes val och försöka glädja sig åt att den personen har det bättre nu...

» http://nathaliesjobeck.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 16:49:53
evelina

Ush jag hatar november , kan lätt förstår att det är en sån månad ! Fin blogg :D

» http://loovepeace.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 17:03:15
Cajsa

håller HELT med dig!!! Asså, personen som skrev det där inlägget kan inte veta vad det innebär att vara deprimerad.

jag har själv stått där på rågrälset och inväntat tåget men under den tiden hann jag också tänka genom tårarna. tänka på min familj som faktiskt älskar mig. Men de hade blivigt som glömda i all depretion och jag såg bara de som inte såg mig. alla mobbare osv. Jag hann aldrig komma så pass långt att det kändes som om mina föräldrar hatade mig. Det är ju många som KÄNNER så även fast att de vet att de älskar dem av hela deras hjärta men känslan och tanken på att ens föräldrar hatar en är fan inte lätt heller och det är oftast då det spricker. (vore tacksam om du tar bort denna komentar eftersom att den är ganska privat).

» http://cajsa1.webblogg.se/ ~ 2009-11-02 - 17:09:02
Stefanie

Det är bra med mig. Har fått ny kraft, ny ork, nya andetag och nya ideér nu när jag varit ute och gått. Skönt!



» http://lothigiius.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 17:20:15
Mikaela

Jag har själv oxå varit där. Det är inte så lätt som folk tror. Man orkar inte till slut, man vet inte vad man ska ta sig till , man ger upp. Jag gav upp. Jag har stått på spåren.. Men min kompis råka just åka förbi den stunden ute på landet och slet mig därifrån. jag var hysterisk och full. Men jag är tacksam och glad att han kom då.. För de fanns för mig hela tiden efter det..

» http://mikaelaelisacharlotte.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 17:47:51
Linda - Livet är rosa!

sv; Det är bra. Själv =)?

» http://lindaviola.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 17:57:43
DM ♫.. fill your head with rock ♪<

jag håller med dig fullständigt i dt du skriver! människan borde fan skämmas.

» http://decembermirakel.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 18:03:16
Beatrice Jakobsson [foto]

okej :D

» http://beattriicee.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 18:28:57
Elins blogg - foto & vardag.

nu är jag frisk :) så gott som iaf :) själ då?

» http://eeeelins.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 18:56:17
Jasmine

(Svar:)

Hej.

Tack för att du tipsade mig om ditt inlägg. Jag har ju också skrivit et inlägg på min blogg angående det, som hon skrev. Kanske har vi samma åsikter. Jag håller helt med dig. Bra att du skriver dina åsikter. ;)



Jag ska absolut inte lägga mig i, vad som får dig att må dåligt, men... Jag vill bara... önska dig lycka till. Hoppas verkligen att du mår bättre snart. Om jag som främling kan göra något för dig, så var inte rädd och be om det. Du ska inte behöva vara ledsen...



Kram <3

» http://rosanatt.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 19:09:08
Matilda | everythinginmylife.blogg.se

Sv: okej vad kul att du ska behålla den ;)



» http://everythinginmylife.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 19:09:54
Jasmine

Jag ska börja följa din blogg via Bloglovin'. Har kollat igenom bloggen och uppskattar det du skriver. Du står för dina såikter, vilket jag verkligen gillar.



Kram

» http://rosanatt.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 19:24:20
Leonard

Håller med dig, tjejen verkar inte veta vad hon skriver om..?



Tycker såklart det är hemskt när människor begår självmord, det är fruktansvärt både för den personen och för alla den lämnar bakom sig. Men dessa människor gör ju inte detta för att få uppmärksamhet och vara själviska. De mår extremt dåligt och även om jag såklart tycker det är fel tycker jag naturligtvis synd om dem och ser dem inte som själviska?



Sedan finns det ju dem som kan hålla på och säga att dom ska ta livet av sig varje dag och aldrig gör det, det är stör(t)ande!

» http://trierer.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 19:38:03
Haedil *HUMOR BLOGG*

jag håller fan me dig :))

» http://crazyhumor.blogg.se/ ~ 2009-11-02 - 21:56:00
marre

hehe, okej! men jag tycker det suger att blogga då man aldrig får kommentarer åså, har du något tips på att fixa så folk kommenterar?

» http://marrema.blogg.se/ ~ 2009-11-03 - 04:58:14
Ligon ♥ - ஜKawaiiஜ

ingen fara :) ps. förlåt för sent svar! jag har varit i frankrike i 3 dagar men är hemma nu! :)

kram

» http://ligon.blogg.se/ ~ 2009-11-03 - 15:58:33
ävelicious

allt bra ? :)

» http://evelinahedberg.devote.se ~ 2009-11-03 - 18:33:07
DIAMANT

oj, hon har verkligen starka åsikter! och ja håller inte riktigt med henne, men fattar vad hon menar.. :S



Skulle du kunna rösta på mej som veckans blogg här: http://jennsiii.blogg.se/2009/november/och-de-som-gar-vidare-ar.html#comment ? skulle vara SÅÅ gulligt av dej! gör igen så att den som ger mej en röst får en länkning om jag vinner, så berätta för mej om du har röstat! tuuusen tack:)!

» http://annadiamants.blogg.se/ ~ 2009-11-03 - 18:55:56
elinn

jodå jag har lagt till dig.-

jasså :o

hehe, med mig är det helt okej.

hur är det själv då?

kram

» http://elinnjl.bloggg.se ~ 2009-11-03 - 19:09:09
anniii

Japp allt är bra med mej

» http://anniwfva.blogg.se/ ~ 2009-11-12 - 18:03:16
anniii

ok gör inget

» http://anniwfva.blogg.se/ ~ 2009-11-13 - 17:40:32


• Innan du kommenterar, läs det här ! ! !
- LÄS inlägget innan du kommenterar ! ! !
- Alla kränkade kommentarer ANMÄLS !
- Jag vill INTE ha reklam och att ni försöker värva mig på olika sidor !
- Tips på bloggtävlingar är bara kul så det är helt OK !
- Va INTE anonym, skriv in erat namn och se till att ni har fyllt i rätt bloggadress !
- Rör INTE mina bilder från bloggen utan att fråga, det kan leda till en polisanmälan + böter !
- Min blogg designar jag SJÄLV !

- Jag svarar INTE på design frågor !
- Vill ni ha design hjälp klicka här
- Följ gärna min blogg i BLOGLOVIN !
bloglovin



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback




RSS 2.0



Mina djur















. .................................................................................................................................
© izzah.blogg.se
. - All rights reserved.